maanantai 15. kesäkuuta 2015

Paljon hyviä muistoja

Heipsan! Kesäkuun ensimmäisessä postauksessani kerroin, että pääsin kesätöihin loman alussa. No, nyt työt ovat ohi ja olen saanut nauttia jo monta päivää kesälomasta. Ajattelin, että voisin kertoa tässä postauksessa, millainen minun ensimmäinen kesätyöpaikkani oli.

Tosiaan, olin seitsemän päivää töissä Iisalmen nuorisopalveluilla. Täällä Iisalmessa on sellainen Twist-toiminta, joka ottaa töihin 7 - 8 luokkalaisia opettelemaan työntekoa. Twistiin piti hakea perinteisillä hakemuslomakkeilla ja kaikki hakijat haastateltiin. 173. osallistujasta 84 valittiin ja olin yksi "onnittelut" kirjeen vastaanottajista. Twist-toiminnassa oli paljon erilaisia teemaryhmiä: kaksi mediatwistiä, kuusi tapahtumatwistiä, yksi luovatwist, neljä perustwistiä ja yksi hoivatwist. Ryhmiä on siis kesän aikana yhteensä 14. Jokaisessa ryhmässä on yleensä kuusi henkilöä, paitsi meidän mediaryhmässä oli seitsemän henkilöä.

walk_porukka2-5 puhelin2-2

Vaikka työpäiviä oli seitsemän, kerkesimme tekemään vaikka mitä. Kävimme tutustumassa Iisalmen Sanomilla ja saimme myöhemmin tehdä juttuja viime lauantain (13.6.) lehteen. Lehtijuttuun, jonka kirjoittivat Venla ja Meri, pääset tästä. Minun ja Kiian tekemään juttuun pääset tästä  ja muiden ryhmäläisten juttuun pääset tästä. Kävimme myös viime viikon maanantaina Radio Sandelssissa. Vierailu oli todella jänskä, koska pääsimme suoraan lähetykseen kyselemään radiotoimittajalta kysymyksiä.


puhelin1-1 puhelin3-3

Työtehtäviin kuului myös videoiden tekemistä. Teimme kaksi traileria, Twistiin hakemisesta ja mediatwististä. Videot pääset katsomaan postauksen lopusta. Kävimme myös kyselemässä torilla ihmisiltä mitä somea he käyttävät, mitkä ovat heidän suosikkijäätelömaut ja mitä mieltä he ovat Iisalmen tämän hetkisistä katujen kunnossapitoremonteista, jotka kestävät koko kesän. Kävimme myös Paloisvuorella kuvaamassa lasten seikkailupäivää saadaksemme Iisalmen Sanomia varten materiaalia. Tehtäviimme kuului myös nuokkarin viikkosiivous ja jäähallin ympäristön siistiminen.
 puu_porukka_3-1

Viime tiistaina tuli Kuopiosta Po1ntin valokuvaaja avustajansa kanssa ottamaan halukkaista twistiläisistä mainoskuvia Po1ntin nettisivuille ja muuhun käyttöön. Tietenkin halusin lähteä mukaan tuollaiseen uuteen juttuun, kerta sellaiseen oli mahdollisuus. Mediaryhmästä mukaani tulivat Meri ja Venla, joiden kanssa olin ystävystynyt töiden lomassa. Olen niin iloinen, että minusta ja Venlasta otettiin "kaverikuvia", joista jäi mukavat muistot. (Venlalla on muuten blogi, pääset siihen tästä.) Mukaamme lähtivät myös Matias ja Kiril tapahtumatwististä. Oli muuten tosi mukava kokemus tällainen valokuvausjuttu! Kaikki tässä postauksessa olevat kuvat ovat juuri silloin otettuja kuvia. Po1ntin sivuille pääset tästä.  
  puhelin4-4
 Kuvat © Sami Romppainen

Kokonaisuudessaan kesän aloittaminen töiden merkeissä ei ollutkaan niin paha juttu, miltä se aluksi tuntui, koska sain tästä niin paljon hyviä muistoja itselleni. Olisin jaksanut vielä pidempäänkin. Kiitos kaikille mukana olleille ja hyvää kesää teille!

4 kommenttia

  1. Voi ku ois itekki päässy jonnekkin kesätöihin :( Mut tosi kivoja kuvia ja hyvää alkanutta kesälomaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sä vielä pääset, ensi vuonna uusi yritys ;) Kiitti paljon ja hyvää kesää myös sinulle!

      Poista
  2. Hienosti kirjoitettu postaus! Twist oli kyllä hyvä työjakso :)

    VastaaPoista