torstai 11. kesäkuuta 2015

Ruohonjuuritasolla

Heipodei! Löysin tuolta iskän vanhoista kätköistä 30 vuotta vanhan Olympus OM 40 PROGRAM kameran. Kamera on filmikamera, joten sillä ei voi enää ottaa kuvia, koska meillä ei ole filmejä. Heti ensimmäiseksi kiinnitin huomioni objektiivin pitkään pumppuzoomiin, jota ei pyöritetä vaan vedetään edestakaisin objektiivin suuntaisesti. Se oli aika jännä nykyaikaiseen objektiiviin verrattuna! Nykyään näkee vain vähän filmikameroita, joten ne ovat mielestäni jo aika antiikkia. Hetken kuluttua sain jo tuon kyseisen kameran jumiin, koska paristo otti ja simahti, eikä kameran läpi voinut enää katsoa...
Sain aamulla sellaisen päähänpiston, että ottaisin ulkona kuvia tästä antiikkikapistuksesta. Siihen sitten asettelin viltit ruohikolle ja rupesin makuulle kuvaamaan. Huomasin heti, että ei siellä  voinut olla kesähepeleissä! Ulkona oli hiiiirmuisen kylmä ilma. Tuuli puhalsi ja aurinko näyttäytyi vain vähän. Kaiken lisäksi vieressä pörränneet itikat eivät auttaneet yhtään asiassa, kun shortsit ja toppi päällä pihalla kekkuloin.  Ei siinä auttanut muu kuin mennä äkkiä sisälle hakemaan lämmin iso viltti ja uudelleen yrittämään. Tässä  ompi lopputulos:
IMG_3642-1 IMG_3645-2 IMG_3646-3 IMG_3656-1 IMG_3660-5

18 kommenttia

  1. Onpas sun blogi kiva!! Ja tää postaus on todella hyvä!!!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! Tuo kamera näyttää nopeasti katsottuna ihan nykyaikaiselta, mutta kun katsoo tarkemmin erotkin huomaa! :)

    VastaaPoista
  3. Huu, toi url hämäs mua niin paljon etten oottanut sisällön olevan tämmöstä! Kiinnostais ihan sikana että millä kameralla sä kuvaat? En tiedä ootko kertonut sen joskus, mutta näin pikaisella selaamisella en kyllä löytänyt ainakaan. Vaikuttaa hyvältä! Plussaa myös isoista kuvista ja valoisasta ulkoasusta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Kuvaan yleensä Canon EOS 60D kameralla :)

      Poista
  4. Onpa kivasti kuvattu, ja hyvä idea muutenkin. Katselin vanhempiakin postauksia ja hyvältä näyttää, täällä yksi uusi ja innokas lukija siis!

    http://viivisblog.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Ihanan isoja kuvia täällä! Ja ulkoasu on siisti, tykkään :) Jään seurailemaan.

    http://merirosvoprinsessa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Ihanan siisti ja simppeli, mutta kaunis ulkoasu! Kuvatkin ovat loistavia. Mukavaa kesää sinulle!

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria ja mukavaa kesää myös sinulle!!

      Poista
  7. Ihania kuvia ja ihana ulkoasu :)

    http://boomclapx.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. Ihan sika upeita kuvia ja plussaa että ne on noin isoja! Ei heti arvaisi että ulkona on ollut oikeasti kylmä kun katsoo noita kuvia :D Tosi mielenkiintoinen muutenkin tuo vanha kamera :)

    http://kauneudenilluusio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon Jenni! Minustakin se on mielenkiintoinen.

      Poista
  9. Oi ihana tämä ulkoasu ja superisti plussaa kuvien koosta! Vähänkö magee toi sun iskäs vanha kamera, hyvä löytö ;)

    tuulikuvailee.blogspot.fi

    VastaaPoista